BIOGRAFIA SUOMEKSI


Bio-omakuva

Masa (Matti-Juhani) Orpana on vuonna 1973 syntynyt kangasalalainen muusikko. Hänen instrumenttejaan ovat saksofonit, klarinetti, huilu ja kitara. Masa esiintyy oman Masa Orpana Honk -bändinsä kanssa ja on aktiivinen yhtyeissä Anssi Tikanmäki Orchestra, Jazzmuseo, Wiley Cousins Band ja Rakka. Hän myös säveltää ja sovittaa musiikkia yhtyeilleen. Vuosien varrella hän on soittanut myös muun muassa yhtyeissä Groovy Eyes, Olmarin Unioni, Honky Tonk Men, Jazzgangsters, One O’Clock Humph ja Funky Kingston. Lisäksi hän on toiminut teatteri- ja studiomuusikkona sekä saksofoninsoiton ja musiikinteorian opettajana.

Masan omin tyyli käsittää rhythm and bluesia ja muuta juurimusiikkia, jazzia, improvisoitua musiikkia ja rockia. Pitkäaikaiset ja kiinteät bändit ovat olleet Masalle erityisen tärkeitä, ja hän nauttii yleisölle soittamisesta erilaisilla keikoilla baareista konserttisaleihin. Eri kokoonpanojen kanssa hän onkin esiintynyt lukuisilla kiertueilla, festivaaleilla ja klubeilla kotimaassa, muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Masa on julkaissut omalla nimellään viisi levyä: Honky Tonk Man (Alba Records 2005), Brothers (Alba 2008), Travelin’ Home (Alba 2014), Rusty (EP; Alba 2018) ja Honk (Alba 2018). Masa on levyttänyt myös useiden yhtyeiden kuten Anssi Tikanmäki Orchestran, Groovy Eyesin, Holy Landin ja monien muiden jäsenenä.

Studiomuusikkona Masaa kuullaan esimerkiksi Pate Mustajärven, Marko Haaviston & Poutahaukkojen, Wiley Cousinsin, Yön, Olli Lindholmin, Mikko Alatalon, Suvi Teräsniskan, Jonne Aaronin, Tulenkantajien ja Milana Misicin levyillä. Masa on työskennellyt muiden muassa sellaisten merkittävien artistien ja muusikoiden kanssa kuin Diz Watson, Tony Uter, Junior Watson, Jo’ Buddy, Ismo Haavisto ja Eero Raittinen.

TULEVAT KEIKAT

http://www.alba.fi/
http://www.anssitikanmaki.com/
https://www.bmusicfinland.com/artists?lightbox=dataItem-jv182uvt

Upcoming gigs

04/11/2021 Virasto Lahti
11/11/2021 Pyynikinlinna Tampere
24/11/2021 Tampere-talo Tampere
09/12/2021 TBA Tampere
15/12/2021 Pyynikinlinna Tampere

facebook