BIOGRAFIA SUOMEKSI


Bio-omakuva

Masa (Matti-Juhani) Orpana on vuonna 1973 syntynyt kangasalalainen muusikko. Hänen instrumenttejaan ovat saksofonit, klarinetti, huilu ja kitara.
Masa esiintyy oman Masa Orpana Honk -bändinsä kanssa ja on aktiivinen yhtyeissä Anssi Tikanmäki Orchestra, Rakka ja Jazzmuseo. Vuosien varrella hän on soittanut myös mm. yhtyeissä Groovy Eyes, Wiley Cousins Band, Olmarin Unioni, Honky Tonk Men, Anssi Tikanmäki Film Orchestra, Jazzgangsters, One O’Clock Humph ja Funky Kingstone. Lisäksi hän on toiminut teatteri- ja studiomuusikkona sekä opetustehtävissä.

Masan omin tyyli käsittää rhythm and bluesia ja muuta juurimusiikkia, jazzia, improvisoitua musiikkia ja rockia. Masa on julkaissut omalla nimellään kolme levyä: Honky Tonk Man (Alba Records 2005), Brothers (Alba 2008) ja Travelin’ Home (Alba 2014). Lisäksi hän esiintyy yhdessä Ville Rauhalan, Lauri Hannun ja Arto Piispasen kanssa levyllä Holy Land (Lusti Music 2014).

Masa on levyttänyt myös useiden yhtyeiden jäsenenä – niistä mainittakoon Rakka (Lumpeela Julkaisut), Honky Tonk Men, Groovy Eyes (Ram-Bam), Olmarin Unioni (Alba), Jazzgangsters (Rockadillo), Anssi Tikanmäki Orchestra (Rockadillo), Suurin Onni, One O’clock Humph (Bluelight Records), Tampere Big Band (Alba).

Studiomuusikkona Masaa kuullaan esimerkiksi Pate Mustajärven, Marko Haaviston & Poutahaukkojen, Yön, Olli Lindholmin, Suvi Teräsniskan, Jonne Aaronin, Tulenkantajien ja Milana Misicin levyillä.

Masa on esiintynyt lukuisilla merkittävillä festivaaleilla sekä kotimaassa että muualla Euroopassa ja ollut mukana kiertueilla mm. Pohjoismaissa ja Kanadassa. Esimerkiksi Rakka on soittanut London Jazz Festivalilla vuonna 2012 ja Berliinin Eunic Jazz Festivalilla sekä tehnyt esiintymismatkan New Yorkin jazzklubeille. ATO on esiintynyt mm. Cannesin ja Pariisin elokuvafestivaaleilla sekä useissa muissa Euroopan maissa.

Masa on työskennellyt esimerkiksi sellaisten merkittävien artistien ja muusikoiden kanssa kuin Diz Watson, Tony Uter, Junior Watson, Wiley Cousins, Jo’ Buddy, Eero Raittinen, Anssi Tikanmäki, Niko Ahvonen, Marjo Leinonen, Ismo Haavisto ja Marko Haavisto.

TULEVAT KEIKAT
http://www.tmup.co/t/MasaOrpana
https://fi-fi.facebook.com/RAKKAband
http://www.alba.fi/
http://www.anssitikanmaki.com/
http://www.ram-bam.com/

Upcoming gigs

25/10/2018 Pyynikinlinna Tampere
07/11/2018 Pyynikinlinna Tampere
29/11/2018 Kulttuuriravintola Kivi Tampere
19/12/2018 Pyynikinlinna Tampere

facebook